Rozmiar: 17534 bajtów

Fundacja "Rodzina" | Sławno 2003-2012 | Działamy na terenie miasta i gminy Sławno. Pomagamy rodzinom zubożałym i promujemy działania lokalne.
menu najważniejsze informacje na temat działalności Fundacji informacje na temat programów prowadzonych przez Fundację informacje na temat grantów, dotacji, darczyńców wspomagających Fundację informacje na temat wolontariatu informacje na temat nagród przyznawanych przez Fundację napisz do nas

Home | Darczyńcy | Jeden procent | Granty i dotacje
Kuźnia | Kładka

JEDEN PROCENT POMOCY

Dnia 14 grudnia 2004 roku sądową decyzją Fundacja "Rodzina" otrzymała status organizacji pożytku publicznego. Oznacza to między innymi, że podatnicy, rozliczając roczne PIT-y, mogą skierować 1% swojego podatku na konto naszej Fundacji. No i od 2005 roku zaczęły do nas wpływać "jedne procenty". Liczba osób które wybrały Fundację "Rodzina", z roku na rok wzrastała.

I tak: w 2005 roku 87 podatników wpłaciło nam 1%, w 2006 roku - już 112, w 2007 - 152, w 2008 (kiedy to nie podatnik, a urząd skarbowy na jego życzenia przelewał nam deklarowane "procenty") - 221 i w 2009 roku otrzymaliśmy 381 wpłat!

Kto przekazuje nam 1% swojego podatku?
Z lat 2005-2007 mamy w swoich dokumentach nazwiska osób wpłacających. Cieszy nas, że oprócz stałych darczyńców i wypróbowanych przyjaciół Fundacji, są wśród nich osoby zupełnie nam obce, niezwiązane z Fundacją, często z innych miejscowości. W latach 2008 i 2009 1% przekazały nam urzędy skarbowe z następujących miast: Białogard, Białystok, Bochnia, Bydgoszcz, Bytów, Chełmno, Czarnkowo, Częstochowa, Drawsko, Gdańsk, Gdynia, Gniezno, Gryfice, Katowice, Kętrzyn, Kluczbork, Koszalin, Kraków (Podgórze, Śródmieście), Lesko, Lublin, Łomża, Łódź (Bałuty, Śródmieście, Górna), Olsztyn, Ostrołęka, Ostrów Wielkopolski, Ostrzeszów, Otwock, Pajęczno, Płock, Polkowice, Poznań (Winogrady, Jeżyce, Nowe Miasto), Rybnik, Skierniewice, Słupsk, Sochaczew, Stalowa Wola, Stargard Szczeciński, Szczecin, Szczecinek, Śrem, Tomaszów Lubelski, Wałcz, Warszawa (Bemowo, Bielany, Praga, Śródmieście, Targówek, Wola), Wieliczka, Wodzisław, Wołomin, Wyszków, Zielona Góra i Złotów. Dużo!

Na co poszły te pieniądze?
Otóż w pierwszych trzech latach zasiliły kasę stypendialną, zaś w dwóch kolejnych kierowane były na konto ogólne i w dużej części wydane na remont siedziby, a częściowo na stypendia "Talent za Talent"

Cieszy nas duże i ciągle wzrastające zaufanie do tego, ci robimy i bardzo

SERDECZNIE DZIĘKUJEMY

wszystkim, którzy przekazują nam procentowe pieniądze zapewniając, że każda złotówka przed wydaniem jest bardzo dokładnie oglądana, i to z każdej strony.

Home | Darczyńcy | Jeden procent | Granty i dotacje
Kuźnia | Kładka